Antakya Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi'nin önceki web sitesi içeriğine buradan ulaşabilirsiniz. Okul web sitesinin yayında olduğu dönemdeki okul öğrencilerinin isteği dikkate alınarak site özgün biçimiyle yayımlanmıştır.

UYARI: Web sitesi şu an itibarıyla okulun resmi web sitesi değildir.

 

Web Sitesi Siparişi

x

  1. Öğrencileri; Atatürk ilke ve devrimlerine  bağlı, milletimizin ulusal, ahlaki, insani, manevi, kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren,Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı,  görev sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren yurttaşlar olarak yetiştirmek.
  2. Öğrencilerin daha önce kazandıkları sayı ve işlem kavramlarını derinleştirmek ve pekiştirmek.
  3. Öğrencilere; günlük hayatlarında karşılaştıkları problemleri çözmede yardımcı olacak bir düşünce yolu kazandırmak.
  4. Öğrencilerin edindiği bilgi, teknik ve becerileri, problemleri çözmede günlük yaşayışlarında ve başka derslerde verimli şekilde uygulamayı sağlamak.
  5. Analiz etme, tümdengelimle, tümevarımla, muhakeme etme, genelleştirme ile düşünme yolunu göstermek.
  6. Öğrencilerin düşüncelerinin verimini artırmak yönünden, inceleme, araştırma ve analiz yapma, öğrendiklerini şema haline koyma, düzenli, dikkatli olma, öğrendiklerini açık ve öz olarak ifade etme alışkanlığını kazandırmak.
  7. Öğrencilerde bilimsel düşüncenin oluşumu yönünden, araştırma merakı uyandırmayı, tarafsız olmayı,  peşin hükümden kaçınmayı, açık fikirli olmayı,  bilginin yayılmasını arzu etmeyi kazandırmak.